Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlefield 3 zawiesza się po krótkim czasie grania.

SebaPL01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie po 10-20 min grania w Battlefield 3 komputer zacina się i niemogę nic zrobić tylko go zresetować. Ten sam problem mam z Battlefield Play4free i Battlefield Heroes z innymi grami niemam takiego czegoś. Problem zaczął się gdy po pół roku przerwy grania w battlefield 3 chciałem sobie pograć, wcześniej niemiałem takiego problemu. Mój sprzęt: 

Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40GHz

Pamięć ram: 4gb

Karta graficzna: AMD Radeon HD 6570

Win 7   64 bity.

Czyszczony był on niedawno.

Wirusów niemam a ccleanerem czyściłem.

Temperature podczas gry mam w normie.

Proszę o jak najszybszą pomoc :unsure: .

Sory za błąd w temacie (zaiwesza-*zawiesza);)

Opublikowano

Z tego co dawniej czytałem PB po kilku minutach gry coś tam szuka czy żadnych hacków nie masz itp. Ale wiem, że to jest problem z PB, bo dawniej też taki miałem.

Opublikowano

Tak coś myślałem że to przez PB bo battlefield play4free i heroes też go mają. Ok zaktualizuje PB i zobacze czy się będzie zawieszał.

Opublikowano

Zaktualizuj Punk Buster. Napisz jaki błąd się pojawia. (Screen będzie najlepszy) 

Opost-1195271-0-09447100-1408517763_thumb.jpg

Oto zdjęcie zawieszenia zaktualizowanie PB nic niedało.

Opublikowano

To nam dużo mówi. Nic nie wyskakuje, żadne dźwięki błędów?

Nic nie wyskakuje. Gdy się zatnie to z głośników wydobywa się charakterystyczne buczenie.

Opublikowano

A co z innymi grami?

Jeeśli to tylko BF'y to pisz do supportu

Dobry pomysł. Ja polecam włączyć słownik google i włączyć angielski live cheat. Wystarczy zalogować się na angielską wersje strony EA. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Ja raz wcześniej próbowałem z google translate pisać do live chatu.. Połowe gostek nie rozumiał B)  Ja jednak polecam napisać wiadomość do polskiego saportu, w moim przypadku szybko odpisali :)

Opublikowano

Ja raz wcześniej próbowałem z google translate pisać do live chatu.. Połowe gostek nie rozumiał B)  Ja jednak polecam napisać wiadomość do polskiego saportu, w moim przypadku szybko odpisali :)

Dlatego trzeba pisać proste zdania. Nawet jeśli w ciągu 24h odpisze polski support to zajmie to o wiele dłużej niż w przypadku live na żywo. 

Opublikowano

W livie jest różnie, czasem trzeba długo czekać, aż się połączysz

Można w tym czasie grać w jakąś grę lub coś innego robić. 

Opublikowano

Czas oczekiwania piszę w oknie. Zazwyczaj czeka się krócej. Jak piszą, że połączenie będzie za 40 minut to jest za 30 minut. Po za tym doradcy długą czekają na odpowiedź.  Ja podejrzewam, że w jednym czasie jeden doradca pisze z kilkoma osobami. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wyłącz origin w grze :E Taka funkcja, coś ala jak steam, że masz szybki podgląd do origin.

nie za bardzo cie rozumiem, mam po prostu wyłączyć origin w grze? czy to cos da?

opisze jeszcze jak to wygląda u mnie, pierwszy raz zawiesiło mi się w pociągu na początku gry, przez chwile leciał ćwiek a potem było bardzo cicho klawiatura tez nie dawała oznak ze coś się dzieje sprawdzając num lock on i off. światełko się nie zapalało, czyli sie komp zawiesil. Uznałem ze o byla jednorazowa sytuacja ale to powtórzyło się w misji ,,łamacz mieczy" zaraz po zestrzeleniu snipera z wyrzutni rakiet

graphic.png
Opublikowano

Wy sprawdźcie czy inne gry poza BF wam działają. Takie bardzo wymagające. Zróbcie skan antywirsowy i rejestru ccleanerem. Jeśli inne gry działają to jest już problem, a jeśli nie działają po tym to można zrobić defregmentacje dysków i format. 

Opublikowano

Wy sprawdźcie czy inne gry poza BF wam działają. Takie bardzo wymagające. Zróbcie skan antywirsowy i rejestru ccleanerem. Jeśli inne gry działają to jest już problem, a jeśli nie działają po tym to można zrobić defregmentacje dysków i format. 

wszystkie gry mi dzialaja i nie robia mi takich problemow, fakt kiedyś  the forest miał podobna sytuacje, ale z aktualizacjami zniknęło.

I wazna rzecz, BF3 multiplayer mi sie zawiesza ;/ a single tak

graphic.png
Opublikowano

Wyłącz dźwięk (Realtek HD Audio) w menadżerze zadań i pograj z 30 minut. Jeśli nic nie będzie wywalało, to musisz kupić kartę dźwiękową.

Ja sie z tym męczyłem kilka miesięcy, pytałem na wielu forach, ale nic z tego. Sam szukałem długo rozwiązania i znalazłem. Mój dotyczył zintegrowanej karty dźwiękowej. I myślę, że tak samo jest u Ciebie.

Tak jak mówiłem, wyłącz realteka w menadżerze zadań i pograj bez głosu. Jeśli nic nie będzie wywalało, wina realteka. Wtedy tylko kupić trzeba karte dźwiękową lub grać bez głosu w bf'a.

Opublikowano

Wyłącz dźwięk (Realtek HD Audio) w menadżerze zadań i pograj z 30 minut. Jeśli nic nie będzie wywalało, to musisz kupić kartę dźwiękową.

Ja sie z tym męczyłem kilka miesięcy, pytałem na wielu forach, ale nic z tego. Sam szukałem długo rozwiązania i znalazłem. Mój dotyczył zintegrowanej karty dźwiękowej. I myślę, że tak samo jest u Ciebie.

Tak jak mówiłem, wyłącz realteka w menadżerze zadań i pograj bez głosu. Jeśli nic nie będzie wywalało, wina realteka. Wtedy tylko kupić trzeba karte dźwiękową lub grać bez głosu w bf'a.

Musiał bym grac bez dzwieku ;D

ale udało mi sie zalatwic ten problem

* W Windows 7/Vista przejść do menu Start. Idź do Akcesoria. Znajdź "wiersz polecenia" i kliknij na niego prawym przyciskiem myszy. Następnie wybierz opcję Uruchom jako administrator.

* W wierszu polecenia wpisz to dokładnie:

bcdedit/set increaseuserva 2500

Następnie wciskamy Enter.

* Upewnij się, że pojawia się komunikat powrotny z potwierdzeniem udanej operacji. Aby sprawdzić, czy wpis jest tam, można wpisać tylko bcdedit, wciskamy Enter i powinna pojawić się pozycja już na liście.

* Następnie zamknij okno wiersza polecenia. Vista w celu zwiększenia użytkownika wirtualny adres (userva) miejsca do 2500MB.

* Zmiany w życie wchodzą po ponownym uruchomieniu komputera.

Teraz uruchom ponownie komputer, ponieważ system Windows musi ustawić userva w 2500MB. 

Skopiowane z forum battleloga. Mi pomogło 

zauwazyłem ze to nie jest na zawsze, kiedys znowu bedzie sie zawieszac i pomoze  tylko ponowne wykonanie tej czynnosci

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...